Vylepšený mapový portál Plzně

Mapový portál Plzně,  na němž jsou prezentovány mapové výstupy, aplikace, služby a informace o geografickém informačním systému města, o novinkách, projektech oddělení GIS SITMP a použitých technologiích, se dočkal vylepšení. Dnes již bývalé provedení stránek bylo zastaralé a nesplňovalo moderní trendy webové prezentace mapových výstupů města. Proto jsou nyní stránky inovované, došlo k výrazné modernizaci webu, která reagovala na potřeby současných webů a uživatelé určitě ocení i lepší zobrazení webu na mobilních zařízeních. Změnou prošly i jednotlivé kategorie. Poskytované informace jsou nyní intuitivně rozčleněné do jednotlivých částí:

  • Mapy a aplikace rozdělují všechny mapové aplikace do základních tematických kategorií, pro jednodušší orientaci v nabízených mapách.
  • Poskytované služby informují o nabízených službách oddělení, mezi které patří poskytování dat z GIS města, poskytování vyjadřování k inženýrským sítím ve správě SITMP a jejich následné vytyčování a další.
  • Nejpoužívanější mapy se snaží co nejrychleji přivést návštěvníka stránek k požadované mapové prezentaci jednoduchým rozcestníkem.
  • O GIS je kategorie s informacemi o probíhajících projektech, použitých technologiích a historii GIS v Plzni.
  • Novinky jsou shodně jako mapové aplikace rozdělené do 6 základních tematických kategorií (doprava, historické mapy, služby, turistika, územní samospráva a životní prostředí).




Další novinky
19. 12. 2023

Co-hackathon vymýšlel zábavu pro děti v nemocnici

Poslední hack v letošním roce v režii našeho SIT Portu byl jedním slovem rekordní. Šlo o největší akci svého druhu, která se v TechToweru od jeho otevření konala. Po registraci 70...
27. 7. 2023

Centrum robotiky obsadily příměstské tábory

Už čtyři příměstské tábory s různým zaměřením a především jejich malí účastníci otestovali možnosti našeho Centra robotiky v Cukrovarské ulici. Začátek letních prázdnin...
21. 7. 2023

Práci Drony SIT oceňují čeští i němečtí hasiči

Letecké práce v terénu, možnosti bezpilotních letounů a především fungování vlastních aplikací, to předvedl náš tým Drony SIT na instruktáži dobrovolným hasičům...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.