Centrum robotiky vzdělává pedagogy na dálku

Pandemie koronaviru zahýbala v posledních měsících českým školstvím tak, jak si to jen málokdo uměl představit. Naši kolegové z Centra robotiky (CR) proto využívají všechny dostupné cesty, jak pokračovat ve své činnosti.

Jednou z klíčových aktivit Centra robotiky je vzdělávání a podpora pedagogů. Semináře, které pro pedagogy z mateřských a základních škol CR připravuje, se týkají smysluplného využívání digitálních technologií ve výuce. Na podzim roku 2020 nebylo z hlediska situace spojené s pandemií možné prezenční semináře uskutečnit. Z toho důvodu se i zde přešlo na distanční vzdělávání.

 



Mezi semináře, které na podzim proběhly online, patří například Digitální gramotnost pro 1.stupeň, kde se účastníci dozvěděli, jak rozvíjet digitální gramotnost svojí a následně svých žáků, jak rozvíjet kritické myšlení a tvořivost. Cílovou skupinou semináře Hravé programování byly paní učitelky z mateřských škol. Společně jsme se podívali na to, jak začlenit programování do běžné výuky a tím u dětí rozvíjet informatické myšlení, komunikaci a spolupráci. Pro učitele matematiky byl připraven zase takový online seminář, během kterého si účastníci vyzkoušeli mnoho online nástrojů a her, které mohou při výuce matematiky využít jak během distanční výuky, tak ale i během té prezenční.

Stejně tak náplň seminářů Jak učit informatiku na dálku, Nástroje pro zpětnou vazbu a Programování v jazyce Scratch byla vhodná pro výuku s dětmi ve školách, ale i pro výuku na dálku, a to jak synchronní, tak i asynchronní. Poslední online akcí pro učitele během roku 2020 byly Únikové hry. Záznamy seminářů jsou k dispozici na YT kanálu Centra robotiky.

Pro další období, tedy pro jaro 2021, CR chystá další zajímavé online akce, které budou zaměřené na využívání různých online nástrojů a aplikací ve výuce, možnosti distanční výuky, metodiku a také na rozvoj pedagoga. Seminářů se bude moci zúčastnit každý přihlášený pedagog zdarma. Více na centrumrobotiky.eu.



Další novinky
8. 5. 2021

Výstavba TechTower pokračuje!

Krůček po krůčku roste v areálu bývalého pivovaru na Světovaru nový vědeckotechnický park TechTower. Už se těšíme, až se tohle jedinečné místo stane zázemím pro inovativní...
10. 8. 2022

Srnčata při žních hledají drony

Když drony chrání životy...a nemusí to být jen ty lidské. Velmi často otevírané téma – Doba seno sečení a ohrožená srnčata. Málo kdo ale ví, že to není jediný čas, kdy jsou...
28. 8. 2022

Startuje nový ročník IoT akademie

Kolegové ze SIT Port spouští nový ročník úspěšné IoT akademie! IoT akademie je tu pro vědátory, které baví chytrá zařízení, nové technologie a vše, co je online. Zkrátka pro...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.