Soutěž Škrábej, kotě! ovládli žáci z 11. ZŠ

Škrábej, kotě!, jak se soutěž v programování pro žáky prvního a druhého stupně plzeňských ZŠ jmenuje, už zná své vítěze. Finálové klání se odehrálo v polovině dubna v našem Centru robotiky.

Letošním tématem bylo bezpečné chování na internetu a přihlášeno bylo 69 prací ze 14 škol. V obou kategoriích, tedy první a druhý stupeň, zvítězili žáci z 11. základní školy v Baarově ulici, tzv. Šedivky.

Finálové odpoledne patřilo především deseti postupujícím žákům, kteří před odbornou porotou odprezentovali své práce. Vysvětlili postup při programování, prozradili, co je inspirovalo, a obstát museli i před zvídavými otázkami poroty.

Programem hosty v roli moderátorky provedla Martina Ceková, ředitelka Centra robotiky.



A kdo skončil na stupních vítězů?

Kategorii pro první stupeň vyhrála Ellen z 11. ZŠ, druhý skončil Michal z Bolevecké ZŠ, třetí byla Ema z 21. ZŠ. Na druhém stupni patřilo prvenství Maxmilianovi z 11. ZŠ, druhé místo obsadil Matěj z 33. ZŠ, třetí pozice patří Lucii z 11. ZŠ. Všichni si odnesli věcné ceny, vítězové pak navíc i roboty Ozoboty. Poděkování patří nejen všem zúčastněným dětem, ale také plzeňským pedagogům, kteří své žáky do soutěže přihlásili.

V následujících dnech vyhodnotí kolegové i druhou část soutěže, a to výtvarnou. V té žáci tvořili komiksy s tématem bezpečnost na internetu. Ceny a diplomy jim předají přímo ve školách před spolužáky, což je samo o sobě pro ně velkou odměnou.

Víc informací třeba o další soutěži pro žáky našich základních škol je na www.centrumrobotiky.eu.





Další novinky
13. 12. 2023

Drony pro SPŠ dopravní zkvalitní výuku

V kvalitním vzdělání vidíme dobrou budoucnost Plzně, proto si tu vychováváme experty už na středních školách. Podporujeme je různými způsoby, třeba zrovna včera jsme předali...
2. 9. 2022

V TechTower se otevřela mateřská školka

První kousky stavebnice TechTower už do sebe zapadají a začínají žít! Od září je v areálu otevřená mateřská školka, v níž určitě vyroste celá generace nadějných...
26. 1. 2022

Přidejte se na 5Gthon

Víte, co děláte v polovině února? Že ne? Tak teď už ano! Kolegové ze SIT Port spolupořádají jedinečnou akci, skoro by se chtělo říct akci budoucnosti, do které se můžete zapojit i...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.