Technica Futura 2023 sklidila velký úspěch

Zajímavé přednášky o moderních technologiích a inovacích a atraktivní doprovodný program si minulý týden užily skoro tři stovky návštěvníků v našem TechToweru. Společně s firmou Eurosoftware, s.r.o. jsme připravili konferenci Technica Futura 2023.

Úsek SIT Port, který má v uspořádání akce prsty, představil robotického psa SPOTA, zajistil vodíkové autíčko nebo playstation v chill-out zóně, Drony SIT prezentovaly využití bezpilotních letounů a vyvinutých aplikací v rámci pomoci IZS. Zaujala i prohlídka TechToweru v odpoledních hodinách.

Obrovský úspěch sklidilo nakupování budoucnosti GK GO – technologie umožňující nakupovat bez skenování zboží a front u pokladen. V autentickém obchodě, který byl umístěný ve velkém stanu před TechTowerem, si velká část lidí takový nákup vyzkoušela.



Podle pořadatelů ze SIT Port a Eurosoftware byl první ročník velmi úspěšný, už v průběhu akce dostávali kladné ohlasy od účastníků i přednášejících. Slova chvály zaznívala i z řad studentů, kteří na akci dorazili ve velkém počtu. Zaujala je třeba přednáška na téma Proč se mýlíme v generaci Z, tedy přesně v generaci dětí nového tisíciletí, nebo jak v Plzni rozvíjíme talenty a inspirujeme k podnikání.

Program pak završila přednáška Tomáše Vondráčka s podtitulem Proč se nebojím ChatGPT?, což je téma, které aktuálně ve společnosti hodně rezonuje.

Technica Futura 2023 dokázala, že technika, inovace a Plzeň už k sobě prostě patří.





Další novinky
25. 6. 2020

Nový systém parkování v centru města

Plzeň spouští od pondělí 29. června 2020 v parkovací zóně A nový způsob evidence úhrady a kontroly parkovného, bude to přes registrační značky, tedy zadáním SPZ. Nový systém...
7. 2. 2023

Letní příměstské tábory 2023

Baví Vaše děti robotika, programování, fotografování či přírodní vědy? Protože právě to a mnoho dalšího připravujeme pro děti na příměstské tábory v Centru robotiky v létě...
21. 9. 2023

Plzeňská karta je pro děti od šesti let zdarma

Již před lety přišlo město Plzeň s benefitem pro prvňáčky ve svých základních školách – získávají Plzeňskou kartu zdarma pro cestování ve vozech městské hromadné dopravy v...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.