Inovujeme Plzeň vypukne na začátku června

A je to tady – jedna z největších akcí pro inovátory a technologické nadšence se blíží. Dvoudenní festival Inovujeme Plzeň si užijeme první červnový pátek a sobotu 2. a 3. června v areálu TechTower.

Program jsme připravili i pro technologicky nepolíbené jedince. Těšit se můžeme na roboty všech velikostí a podob, závody ultrarychlých bezpilotních letounů i ukázky dronů zasahujících s IZS. Užijeme si virtuální realitu a závodní simulátory, bezkontaktní nakupování, univerzitní formuli nebo vodíkové autíčko, malování 3D perem či testovací jízdy v elektromobilech.

Děti se vyřádí při hře v sestřelování dronů nebo s malými robůtky. Zajímavá bude určitě lezecká ukázka na komín v podání hasičů nebo další program složek integrovaného záchranného systému.



V plánu toho máme ještě mnohem víc. Kromě rekordního počtu vystavovatelů připravuje SIT Port řadu přednášek se zajímavými hosty. Poslechnout si můžeme třeba Horsta Burbullu, držitele Oscara za sestrojení kamerového teleskopického jeřábu, Jaroslava Becka, jenž stojí za první nejúspěšnější hrou ve virtuální realitě Beat Saber, nebo zakladatele plzeňské firmy Actijoy, kteří v Silicon Valley prorazili s nápadem chytré misky pro psy.

To ale ještě není všechno – Inovujeme Plzeň bude letos i přehlídkou rekordního počtu vystavovatelů – firem a univerzit nejen z Plzeňského kraje. Páteční zahájení doprovodí vernisáž výstavy Mohou technologie zachránit svět?, jež vznikla v rámci česko-švýcarské spolupráce, nebo akce Open Days, která případné zájemce provede novým technologickým parkem.

Spoustu dalšího najdete na webu festivalu nebo v tiskové zprávě města Plzně.





Další novinky
17. 6. 2021

Plzeňské podnikatelské vouchery

Máme zajímavý tip pro všechny podnikatele, kteří by chtěli svůj business posunout kupředu. Mrkněte ke kolegům z BIC Plzeň, kteří spustili novou výzvu v rámci programu Plzeňské...
21. 9. 2023

Plzeňská karta je pro děti od šesti let zdarma

Již před lety přišlo město Plzeň s benefitem pro prvňáčky ve svých základních školách – získávají Plzeňskou kartu zdarma pro cestování ve vozech městské hromadné dopravy v...
11. 11. 2021

Česko-bavorský Smart Region

Česko-bavorský „Smart Region“ a jeho 50 zástupců diskutovalo v unikátním mixu firem, měst a vesnic, vědy a místní politiky o největších výzvách a šancích pro chytré technologie...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.