Dvě zlata z AI Awards míří do Plzně

Máme obrovskou radost, že se v Plzni daří startupům a inovativním podnikům. Že si Plzeň úspěšně buduje místo na inovační mapě Evropy a dává o sobě vědět. Tentokrát to bylo v oblasti umělé inteligence a skvělému úspěchu v jediné oborové soutěži v Česku – AI Awards 2023.

Ve dvou z pěti vyhlášených kategorií bodovala Plzeň. V kategorii Veřejná správa jsme se do finálové TOP 3 dostali i my – Správa informačních technologií města Plzně – za nasazování chytrých technologií v oblastech bezpečnosti, autonomní mobility a životního prostředí. V pomyslném souboji nás porazil plzeňský startup JALUD Embedded za vývoj zvukových detektorů SED. A protože jde o úspěšného absolventa Inkubačního programu našich kolegů z BIC Plzeň, jeho vítězství nás velmi těší!

V jiné kategorii (Společenský přínos) proti sobě stály další dva plzeňské projekty – DOAZARC Fakulty aplikovaných věd ZČU a plzeňská společnost SpeechTech, která vytvořila například projekt Gott navždy. Zlato si odnesl univerzitní projekt DOAZARC, jenž široké veřejnosti zpřístupňuje archiv historických dokumentů sovětských bezpečnostních složek.



Z celkového počtu 111 nominací jsou plzeňská ocenění obrovským úspěchem a my nositelům těchto cen gratulujeme. Jsme rádi, že nám pomáhají vytvářet renomé Plzně jako inovativního a chytrého města.

Vyhlášení AI Awards 2023 pomyslně zakončilo celorepublikovou akci Dny AI, která se konala v Brně, Plzni, Ostravě a Praze.



Další novinky
23. 10. 2020

Nový kiosek na vyzvednutí pořadového čísla

Vypadá to jako automat na videohry, ale nenechte se mýlit …😊 Tenhle pojízdný kiosek instalovali kolegové před budovou MMP, Odboru registru vozidel a řidičů na Koterovské ulici....
19. 7. 2018

Využití dronu při inspekci konstrukčních prvků výrobních hal

Úsek Drony ze Správy Informačních Technologií města Plzně společně se soudní znalkyní paní Miloslavou Pošvářovou provedli jako první v ČR inspekci konstrukčních prvků výrobních...
1. 2. 2024

TechTower slaví 1. narozeniny

Technologický park TechTower na Světovaru, kde sídlí a o jehož fungování se stará SIT Port, slaví 1.  narozeniny. 🥳 Rok fungování jednoho z nejmodernějších technologických parků v...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.