Co-hackathon vymýšlel zábavu pro děti v nemocnici

Poslední hack v letošním roce v režii našeho SIT Portu byl jedním slovem rekordní. Šlo o největší akci svého druhu, která se v TechToweru od jeho otevření konala. Po registraci 70 hackerů muselo být přihlašování dokonce zastaveno. Přijeli mladí z různých míst Česka, dokonce i z prestižní školy ve slovenském Popradu.

Co-hackathon s podtitulem „Nemocnice, kde zábava pomáhá léčit“ byl o spolupráci jednotlivých účastníků a především o pomoci dětem, kteří se ocitnou v nemocnici. Oba hackathonové dny 8. a 9. prosince provázela neuvěřitelná atmosféra plná emocí, skvělých nápadů a chuti pomáhat.

V rámci tří připravených výzev vznikla řada zajímavých projektů. Na prvních příčkách se umístila appka s názvem Osobní zdravotní karta pacienta, která pomůže vyjádřit pocity, obavy a odstraní jakýkoli ostych před nemocničním personálem. Další projekty pracovaly na zábavných hrách ve virtuální realitě, které rozvíjí fantazii a kognitivní schopnosti malých pacientů. Zajímavým nápadem byl i web Chystám se do nemocnice, jenž nabízí pomoc pacientům i jejich rodičům s přípravou na hospitalizaci.



Partneři akce, společnosti RTsoft, s.r.o. a CIE Group, kteří poskytli finanční i věcné ceny a především odborný mentoring, jsou rozhodnuti na vývoji některých aplikací s žáky dále pracovat a v projektech je vést. A to je přidaná hodnota našich hackathonů. Nejenže vytváříme komunitu mladých lidí se společnými zájmy, ale propojujeme je se světem již fungujících firem a pomáháme v rozvoji a nastartování jejich kariéry.

Hackathonová sezona 2023 v SIT Portu obsahovala šest hacků zaměřených na spolupráci, marketing, na ovládání robotického psa SPOTA, česko-švýcarskou spolupráci nebo speciální hack pro studenty gymnázia a střední školy v Rokycanech. Právě Co-hackathon zaměřený na spolupráci středoškoláků vznikl loni na popud Střední průmyslové školy elektrotechnické, Plzeň. Jeho letošní téma pak iniciovala herní specialistka z Dětské kliniky FN Plzeň Lída Romová. Naší akce se osobně zúčastnila, hackerům poskytovala konzultace a podle jejího nadšení je zřejmé, že řada nápadů má potenciál malým pacientům opravdu pomoci.





Další novinky
24. 4. 2020

Nová mapa šíření COVID19 od InnoConnect

Místní startupová firma InnoConnect, která sídlí v městském technologickém parku v Cukrovarské ulici v Plzni a zabývá se zpracováním tzv. velkých dat, představila novou...
23. 10. 2023

V Bruselu jsme představili TechTower

V rámci Evropského týdne regionů a měst se v Bruselu konala veřejná prezentace finalistů evropské soutěže Regiostars 2023. A protože jsme se dostali s projektem TechTower do TOP 5,...
23. 4. 2024

Včely v TechToweru

Stejně jako v našem Centru robotiky nebo na střechách jiných městských budov se i na střeše technologického parku TechTower usídlily včely. Nejde o žádný divoký včelí roj, ale o...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.