Plzni To

Spustili jsme aplikaci PlzniTo, pomocí které lze během chvíle nahlásit závadu ve veřejném prostoru. Služba funguje v Plzni od roku 2015 a mezi lidmi se stala velmi oblíbenou, a to ve své mobilní i webové verzi. Nejčastěji občané upozorňují město na černé skládky, závady na silnicích, cyklostezkách, chodnících a dopravním značení.

 

Jaký je cíl projektu:

Vytvořit komunikační kanál občanů a města, skrze který bude možné jednoduše a rychle poslat podnět k závadám ve veřejném prostoru, přičemž se upozornění ihned dostane k odpovědné osobě a problém může být v co nejkratší době vyřešen.

Jaký je výsledek projektu:

Vzniká aplikace, skrze kterou komunikují občané s městem. Práce s aplikací PlzniTo je velmi jednoduchá. Stačí vzít telefon, vyfotit závadu a nahrát do aplikace. V případě zapnutého GPS lokátoru aplikace sama označí místo, kde se člověk nachází, pokud ne, označí jej sám v mapě. Hlášení se poté dostane do městského kontaktního centra, odkud je obratem předáno příslušným pracovníkům jednotlivých úřadů a ti začínají pracovat na odstranění problému.

 



Tento postup samozřejmě platí i v případě webu, pokud by někdo nechtěl stahovat aplikaci, není to bezpodmínečně nutné, může pracovat na počítači nebo v telefonu s webovým rozhraním plznito.cz. Průměrná doba potřebná pro odstranění závady se pohybuje mezi 11 a 14 dny, záleží na složitosti problému, občan přitom dostává zpětnou vazbu o řešení problému.

V únoru 2020 byla spuštěna nová verze aplikace. Původně byla aplikace PlzniTo součástí aplikace Plzeň – Občan. V roce 2020 ale appka Plzeň – Občan, která poskytovala různé údaje o chodu města, zanikla a zůstala pouze funkcionalita hlášení závad ve veřejném prostoru, tedy samostatná aplikace PlzniTo. Uživatele mobilních telefonů využívající platformu Android nečekala zásadní změna. Aplikace Plzeň – Občan se po aktualizaci sama přepsala na PlzniTo. U operačního systému iOS bylo nutné si novou samostatnou verzi aplikace PlzniTo stáhnout z Apple App Store. Aplikaci jen samozřejmě nadále možné stahovat zdarma.



Další projekty
17. 9. 2019

ChatBot

Plzeň má další nástroj pro komunikaci s občany – ChatBota, neboli robota sloužícího pro okamžitou konverzaci. Spuštěn je na webových stránkách města Plzně www.plzen.eu, stane...
28. 12. 2021

Dokovací stanice pro kamery IZS

Jaký je cíl projektu: Vytvoření aplikace pro automatickou synchronizaci dokovací stanice do které je po výjezdu zásahového týmu připojena kamera/kamery zasahujících hasičů, tak aby...
18. 4. 2024

Interaktivní mapa investičních akcí

Aby občané měli lepší přehled o investičních akcích města ve svém obvodě, vytvořilo naše oddělení GIS takzvaný dashboard, tedy zcela novou interaktivní mapu investičních...


HelpDesk

Potřebujete odbornou pomoc?

Volejte: 378 035 555
Pište: helpdesk@plzen.eu
Zadávejte: https://cd.plzen.eu


Odesláním souhlasíte s našimi podmínkami zpracování osobních údajů.